Skip to main content

I have a 3 rail version of the 3rd Rail Virginian EL2B.  I was running with about 30 various hoppers behind.  One unit started stuttering and quit running, its getting power but the drive line (somewhat visible) isn't turning.  I reversed to get away from the table edge and see what would happen and both units ran as normal in reverse.  My units have at most 3 hours run time.

I know of a two rail version that has had the same problem.  This unit has maybe 5 hours run time.

Anyone else experiencing a drive train issue similar?

@sdmann have you heard of any drive issues?  Any suggestions?  I understand getting the shells off is a bear.

Thanks

Gray Lackey

Original Post

Replies sorted oldest to newest

@NHVRYGray posted:

I have a 3 rail version of the 3rd Rail Virginian EL2B.  I was running with about 30 various hoppers behind.  One unit started stuttering and quit running, its getting power but the drive line (somewhat visible) isn't turning.  I reversed to get away from the table edge and see what would happen and both units ran as normal in reverse.  My units have at most 3 hours run time.

I know of a two rail version that has had the same problem.  This unit has maybe 5 hours run time.

Anyone else experiencing a drive train issue similar?

@sdmann have you heard of any drive issues?  Any suggestions?  I understand getting the shells off is a bear.

Thanks

Gray Lackey

Why not eMail Scott directly?

Add Reply

Post
OGR Publishing, Inc., 1310 Eastside Centre Ct, Suite 6, Mountain Home, AR 72653
330-757-3020

www.ogaugerr.com
×
×
×
×
Link copied to your clipboard.
×
×