Skip to main content

I have the new MTH CP 6644 (20-21499-1) and am having some issues.  First off, the smoke control 'knob' doesn't do anything.  I generally run without smoke so I just turn it all the way off, but the smoke unit does not go off.  Wasn't really something I was worried about as I could just open it up and disconnect the smoke unit and be done.  But now sometimes while running the sound gets all garbled or cuts out.  I don't know a lot about these, so I don't know if they are related or not (Like a board is going out or not.), or if there is a simple fix I can do or do I have to send it back to MTH for repair.  Can I even send it back to MTH at this point to get fixed?  My LHS that did MTH repairs is long gone sadly.

Original Post

Replies sorted oldest to newest

I'm running DCC, but I set the volume and smoke knobs while in conventional mode first before I run it in DCC. On the other four PS-3 locomotives I have it worked just as expected. Even in conventional the smoke knob does nothing on this locomotive. And I don't have DCS so no ability to reload anything. And the sound cutting out seems to only be the bell and horn. I believe the prime mover does keep playing. But I need to try with it being the only locomotive on the layout to be sure.

Add Reply

Post
This forum is sponsored by MTH Electric Trains
OGR Publishing, Inc., 1310 Eastside Centre Ct, Suite 6, Mountain Home, AR 72653
330-757-3020

www.ogaugerr.com
×
×
×
×
Link copied to your clipboard.
×
×