Skip to main content

Replies sorted oldest to newest

All thanks, i cleaned it up but now it wont start.... I have a Lionel 6-84109, GP7, Lion Chief with Bluetooth.

When i apply power to the track the number board lights come on, and then i turn on the remote, but nothing happens, no beep beep Nothing. I did try a reset with the remote, but again nothing, and the light on the remote blinks. Next, i switched the engine to transformer, but only number board lights come on, and engine does not run.  I suspect i may have shorted the board somehow, as the reason this started, i was replacing the smoke unit.  Any ideas for trouble shooting that dont require an electrical degree???   THanks

I'm assuming you had the shell off, right?

I would honestly go back, remove the shell, and check all the connections. I had my LC+2.0 shell off for some work. When I put it back together, I pinched a wire. Fixed the wire, still had the problem.

Then I discovered I had a wire plugged into the wrong port. I fixed that and things went back to normal.

I didn't have your exactly symptoms but it's worth going back in to check the wires.

Isopropyl alcohol and Qtips. Just had a smoke leak that ruined a speaker on a fairly new MTH Premier engine. It appears that on some engines (I would check them all as I found two others in my fleet that had the same issue) the rubber "gasket" that seals the smoke fluid inlet to the shell of the engine is not centered allowing a hasty smoke fluid fill to leak inside to the electronics. I would reapply the alcohol and let it dry out well overnight. Try again in the morning. Worked for me

Add Reply

Post
OGR Publishing, Inc., 1310 Eastside Centre Ct, Suite 6, Mountain Home, AR 72653
330-757-3020

www.ogaugerr.com
×
×
×
×
Link copied to your clipboard.
×
×