Byant...  thanks, yes i pull master power down...  but just tested at front of layout.

I am a fan of folded dogbone layouts so all trackage is in reach.  After 3 rectangle layouts, my last 2 have been folded dogbone so i can reach and see everything!

 

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Super O Bob posted:
Geezers from Caesars that we are) with declining sales (assuming less buyers each year) 
 
That's funny!  Havent heard that one!
 
Lionel has said they have had some very strong performance in recent year(s)...  the starter sets carry them.  Several guys in my office have kids that built great layouts and love Lionel...  so there is a future...  might be smaller but it will be there....

 

I'm a contributor to trying to grow this hobby.  So far my 3 & 5 year old grandchildren are drinking the Kool-Ade.  

I plan to buy then their 1st set at Christmas time.  They get pretty excited when they come visit.

Bryant

TCA 18-73717

Folks, try to use the shutdown (5 key or dedicated power off ICON on the cab-2) on the remote for the locos before turning off the AC power.  This may stop the ID loss from happening.  Worth a try as a temporary solution...

jon

Past Head of Engineering at Lionel LLC (2006-2017)

SantaFeFan posted:

Folks, try to use the shutdown (5 key or dedicated power off ICON on the cab-2) on the remote for the locos before turning off the AC power.  This may stop the ID loss from happening.  Worth a try as a temporary solution...

Awesome Jon!  I will try that...  thanks!

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Got my NYC AA successfully up and running after issues with trying tips previously noted.  Only issue now is lead A front lamp/light not working when lashed up but works solo.  Same with second A unit in reverse. Also works solo.  Work got into the way so ran out of time figuring out light issue. 

Super O Bob posted:

Yea, they moved service...  to a new building....  i am waiting till august as well to send in my PA.

I have two new PAs sets (Rio Grande and UP) arriving today from Nick Smith...  so will test them too...  so far only intermittant issue found (one time) on the Santa Fe lead A unit.  Tested same engine again thismorning and it worked fine.  Programmed a new number and it held it for several power cycles....  will test more today...

Bad news Bob. Talking to our colleagues in the club.  After 4 weeks of working they are now forgetting their set id's.  I would plan on marching them all back.

TCA Number 16-71884

J Daddy posted:
Super O Bob posted:

Yea, they moved service...  to a new building....  i am waiting till august as well to send in my PA.

I have two new PAs sets (Rio Grande and UP) arriving today from Nick Smith...  so will test them too...  so far only intermittant issue found (one time) on the Santa Fe lead A unit.  Tested same engine again thismorning and it worked fine.  Programmed a new number and it held it for several power cycles....  will test more today...

Bad news Bob. Talking to our colleagues in the club.  After 4 weeks of working they are now forgetting their set id's.  I would plan on marching them all back.

The UP did have the issue with just the Lead A unit.  Trailing A unit had kept number.

Just tested the new RIO GRANDE (looks great) and it is perfect.  So had issue on 2 of the 6 new PA sets.  I will keep testing them, see if they go bad.  

I tested Dr ZW Jon Z's suggestion and shut down aux5.  But it didnt help...

 

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Super O Bob posted:
J Daddy posted:
Super O Bob posted:

Yea, they moved service...  to a new building....  i am waiting till august as well to send in my PA.

I have two new PAs sets (Rio Grande and UP) arriving today from Nick Smith...  so will test them too...  so far only intermittant issue found (one time) on the Santa Fe lead A unit.  Tested same engine again thismorning and it worked fine.  Programmed a new number and it held it for several power cycles....  will test more today...

Bad news Bob. Talking to our colleagues in the club.  After 4 weeks of working they are now forgetting their set id's.  I would plan on marching them all back.

The UP did have the issue with just the Lead A unit.  Trailing A unit had kept number.

Just tested the new RIO GRANDE (looks great) and it is perfect.  So had issue on 2 of the 6 new PA sets.  I will keep testing them, see if they go bad.  

I tested Dr ZW Jon Z's suggestion and shut down aux5.  But it didnt help...

 

Sorry it didn't, was worth a try.  There is less "activity" in the software  in the loco when shutdown, so I was hoping it wold help.   Appreciate the update on the testing of the idea.

jon

Past Head of Engineering at Lionel LLC (2006-2017)

Super O Bob posted:
Blue Streak posted:

Bob,

Thanks. Would like to see the Rio Grande next to the UP as I am deciding between the two. 

Gotcha covered!

Ok...  here are some quick pics.  The Rio Grande is all in stainless paint and looks fantastic.  The UP you can get two issues in legacy already and probably more in future, but your choice!

20190712_195456

20190712_195442

20190712_195612

20190712_195619

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Attachments

Photos (4)
Blue Streak posted:

Thanks Bob! The Rio Grande does look good. When you say Issues with the UP are you talking the ID issue or ?

Yes, it just forgets the id on the lead A unit a few times.  Otherwise perfect in decoration, sounds, operation, etc...  i will just run it with id #1, its no problem then.

It takes me 8 seconds to reprogram the number, so its not a big deal to me...  

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Add Reply

Post
OGR Publishing, Inc., 1310 Eastside Centre Ct, Suite 6, Mountain Home, AR 72653
330-757-3020

www.ogaugerr.com
×
×
×
×
×