Byant...  thanks, yes i pull master power down...  but just tested at front of layout.

I am a fan of folded dogbone layouts so all trackage is in reach.  After 3 rectangle layouts, my last 2 have been folded dogbone so i can reach and see everything!

 

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Super O Bob posted:
Geezers from Caesars that we are) with declining sales (assuming less buyers each year) 
 
That's funny!  Havent heard that one!
 
Lionel has said they have had some very strong performance in recent year(s)...  the starter sets carry them.  Several guys in my office have kids that built great layouts and love Lionel...  so there is a future...  might be smaller but it will be there....

 

I'm a contributor to trying to grow this hobby.  So far my 3 & 5 year old grandchildren are drinking the Kool-Ade.  

I plan to buy then their 1st set at Christmas time.  They get pretty excited when they come visit.

Bryant

TCA 18-73717

Folks, try to use the shutdown (5 key or dedicated power off ICON on the cab-2) on the remote for the locos before turning off the AC power.  This may stop the ID loss from happening.  Worth a try as a temporary solution...

jon

Lionel LLC (2006-2017)

SantaFeFan posted:

Folks, try to use the shutdown (5 key or dedicated power off ICON on the cab-2) on the remote for the locos before turning off the AC power.  This may stop the ID loss from happening.  Worth a try as a temporary solution...

Awesome Jon!  I will try that...  thanks!

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Got my NYC AA successfully up and running after issues with trying tips previously noted.  Only issue now is lead A front lamp/light not working when lashed up but works solo.  Same with second A unit in reverse. Also works solo.  Work got into the way so ran out of time figuring out light issue. 

Super O Bob posted:

Yea, they moved service...  to a new building....  i am waiting till august as well to send in my PA.

I have two new PAs sets (Rio Grande and UP) arriving today from Nick Smith...  so will test them too...  so far only intermittant issue found (one time) on the Santa Fe lead A unit.  Tested same engine again thismorning and it worked fine.  Programmed a new number and it held it for several power cycles....  will test more today...

Bad news Bob. Talking to our colleagues in the club.  After 4 weeks of working they are now forgetting their set id's.  I would plan on marching them all back.

J Daddy posted:
Super O Bob posted:

Yea, they moved service...  to a new building....  i am waiting till august as well to send in my PA.

I have two new PAs sets (Rio Grande and UP) arriving today from Nick Smith...  so will test them too...  so far only intermittant issue found (one time) on the Santa Fe lead A unit.  Tested same engine again thismorning and it worked fine.  Programmed a new number and it held it for several power cycles....  will test more today...

Bad news Bob. Talking to our colleagues in the club.  After 4 weeks of working they are now forgetting their set id's.  I would plan on marching them all back.

The UP did have the issue with just the Lead A unit.  Trailing A unit had kept number.

Just tested the new RIO GRANDE (looks great) and it is perfect.  So had issue on 2 of the 6 new PA sets.  I will keep testing them, see if they go bad.  

I tested Dr ZW Jon Z's suggestion and shut down aux5.  But it didnt help...

 

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Super O Bob posted:
J Daddy posted:
Super O Bob posted:

Yea, they moved service...  to a new building....  i am waiting till august as well to send in my PA.

I have two new PAs sets (Rio Grande and UP) arriving today from Nick Smith...  so will test them too...  so far only intermittant issue found (one time) on the Santa Fe lead A unit.  Tested same engine again thismorning and it worked fine.  Programmed a new number and it held it for several power cycles....  will test more today...

Bad news Bob. Talking to our colleagues in the club.  After 4 weeks of working they are now forgetting their set id's.  I would plan on marching them all back.

The UP did have the issue with just the Lead A unit.  Trailing A unit had kept number.

Just tested the new RIO GRANDE (looks great) and it is perfect.  So had issue on 2 of the 6 new PA sets.  I will keep testing them, see if they go bad.  

I tested Dr ZW Jon Z's suggestion and shut down aux5.  But it didnt help...

 

Sorry it didn't, was worth a try.  There is less "activity" in the software  in the loco when shutdown, so I was hoping it wold help.   Appreciate the update on the testing of the idea.

jon

Lionel LLC (2006-2017)

Super O Bob posted:
Blue Streak posted:

Bob,

Thanks. Would like to see the Rio Grande next to the UP as I am deciding between the two. 

Gotcha covered!

Ok...  here are some quick pics.  The Rio Grande is all in stainless paint and looks fantastic.  The UP you can get two issues in legacy already and probably more in future, but your choice!

20190712_195456

20190712_195442

20190712_195612

20190712_195619

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Attachments

Photos (4)
Blue Streak posted:

Thanks Bob! The Rio Grande does look good. When you say Issues with the UP are you talking the ID issue or ?

Yes, it just forgets the id on the lead A unit a few times.  Otherwise perfect in decoration, sounds, operation, etc...  i will just run it with id #1, its no problem then.

It takes me 8 seconds to reprogram the number, so its not a big deal to me...  

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Bryant Dunivan 111417 posted:
RKLIMAS posted:

Just wondering if anyone has called Lionel and received an RA number.  If so, is Lionel providing a return shipping label?

I just got off the phone with Katie at Lionel.  She is sending me an email with labels to return 2 sets.

Great news!  Glad Lionel has stepped up and provided shipping labels.

Robert

LIRR Steamer posted:

thinking about getting one of these sets. Am I correct in assuming that if you make no changes to the factory default setting of 1, it will not be a problem in calling them up in legacy multiple times without the engine s forgetting this id? 

Thanks 

Correct.  My set runs fine as engine 1. No issues after 3 months of running.

LIRR Steamer posted:

thinking about getting one of these sets. Am I correct in assuming that if you make no changes to the factory default setting of 1, it will not be a problem in calling them up in legacy multiple times without the engine s forgetting this id? 

Thanks 

If you’re getting it from a dealer why not have them get it updated first by Lionel. 

Rod Miller

I have to get around to sending in two sets.  Honestly been waiting for my other 4csets to go bad.  Still working fine.  My rio grande has not forgotten its id.  Still works as train#6.  

I have encountered the issue on my UP, and SF only.  Lead A unit (the one with sounds) defaults back to engine 1 after power is cycled.

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

I called today as I just received my SP last week which is having same issue.  Even the b unit this time.  While on the call I asked about my NYC AA I sent in about a month ago.  Still in line waiting for repair.  Got the RA but probably not ship it right away  

I asked if they are recalling those that have yet to be delivered as I have not received the UP and stated I really don’t want the set if all I have to do is return it right away.  They are not, so calling dealer to discuss canceling   Not sure but it’s Not like there isn’t choices when it comes to UP

But all in all been running the SP ABA and horn and color scheme is Outstanding    Catalog pics do not do it justice   

 

I sent mine is when service reopened to correct the loosing ID problem.  Got them back quickly but then they had the "no response to creating an ID at all" problem - other than #1 and 99.  That was not acceptable, so back in they went.  Still there.  Looks like others are having the same second problem.

PeterA posted:

I sent mine is when service reopened to correct the loosing ID problem.  Got them back quickly but then they had the "no response to creating an ID at all" problem - other than #1 and 99.  That was not acceptable, so back in they went.  Still there.  Looks like others are having the same second problem.

I'm surprised they flipped them without fixing them for you.  It was a pretty hot conversation when they were released.  I spoke with Aaron and Katy pretty quickly upon receiving them.  They were certainly aware of the problem.  Looks like you go under their radar.

Bryant

TCA 18-73717

Bryant, the only thing I can guess is that they tested them on loco #99 which, as was explained to me, is the universal number for Legacy locomotives.  And of course #1 and 99 work fine!  She actually sent me an attempted fix through my CAB 2 to use when setting the loco ID, but it didn't work.  Thus, I got my second RA.

jjwyatt posted:

But all in all been running the SP ABA and horn and color scheme is Outstanding    Catalog pics do not do it justice   

 

I agree...  i think the holloween scheme SP is fantastic looking!  20190712_210536

I use it to pull a string of the SP overnights box cars!  All black train is cool!

Bob

Lionel Fan and Super "O" Track Enthusiast

Attachments

Photos (1)
PeterA posted:

Bryant, the only thing I can guess is that they tested them on loco #99 which, as was explained to me, is the universal number for Legacy locomotives.  And of course #1 and 99 work fine!  She actually sent me an attempted fix through my CAB 2 to use when setting the loco ID, but it didn't work.  Thus, I got my second RA.

Still waiting on our first... 

Like the idea of the overnights.  I recently found a set of the surfliner cars but have yet to find a matching F59 so figured why not run them with the SPs.  Two eras collide 

Pardon the moving camera as was using remote with other hand. 

Attachments

Videos (1)
82880F79-3777-474B-A668-633BEF5F066C
jjwyatt posted:

Like the idea of the overnights.  I recently found a set of the surfliner cars but have yet to find a matching F59 so figured why not run them with the SPs.  Two eras collide

I like that idea too and I am always in favor of fantasy excursion trains. Nice job and thanks for the video.

Add Reply

Post
OGR Publishing, Inc., 1310 Eastside Centre Ct, Suite 6, Mountain Home, AR 72653
330-757-3020

www.ogaugerr.com
×
×
×
×
×